Cabinetul de medicina scolara este deservit de un medic de familie cu grad de medic primar si o asistenta medicala cu grad de asistent medical principal.

     Cabinetul medical desfasoara activitatea conform normelor MS si al contextului epidemic actual. Scoala impreuna cu cabinetul medical fac achizitii de materiale  sanitare si echipamente de protectie, medicamente si dezinfectanti, se efectueaza controlul igenico sanitar al spatiilor de invatamant, bloc alimentar si anexele social-sanitare, triaj epidemiologic zilnic, efectuarea examenelor periodice ale starii de sanatate efectuate anual pentru toti copiii, efectuarea examenelor de bilant al starii de sanatate al prescolarilor si elevilor, administrarea tratamentelor  prescrise de medicul specialist, administrare medicamente de urgenta cu acordul parintilor, bilete de trimitere catre medicii specialisti pentru copiii cu probleme speciale  de sanatate, consemnarea rezultatelor in  fisele  medicale, consulturi medicale la cabinet cu diagnostic si tratament, prescriptie retete, adeverinte medicale, vizarea scutirilor medicale, completarea fiselor psihopedagogice a starii de sanatate, vizarea certificatelor pentru bursa, intocmirea fiselor medicale de colectivitate si introducerea in registrul de evidenta a copiilor cu probleme speciale  de sanatate, comunicarea abaterilor importante  in starea de sanatate  catre director, diriginti si parinti, cursuri de educatie sanitara si cursuri de prim ajutor.

     Evaluarea starii de sanatate a prescolarilor si elevilor urmareste cu prioritate, urmatoarele obiective

  • Evaluarea starii de dezvoltare fizica si neuropsihomotorie si aprecierea starii de sanatate.
  • Depistarea diverselor deficiente sau boli psihofizice, organice, senzoriale, de vorbire, congenitale ori dobandite si aplicarea precoce a tratamentelor de recuperare medicale si educative in vederea integrarii viitoare in unitatile de invatamant.
  • Consilierea parintilor/reprezentantilor legali ai copiilor in raport cu starea lor de sanatate, dupa caz si indrumarea spre invatamantul special.
  • Formarea unor deprinderi si abilitati de viata sanatoasa.
  • Depistarea precoce a factorilor si comportamentelor cu risc (nutritional,alcool,tutun,droguri,etnobotanice,boli cu transmitere sexuala,sedentarism,violenta,alti factori de risc.).

Tinem in permanenta legatura cu parintii pentru actualizarea fiselor medicale cu vaccinarile de la medicul de familie si vizitele la medicii specialisti. De asemenea colaboram cu conducerea scolii si dirigintii ori de cate ori este nevoie pentru binele copiilor.Se controleaza respectarea  normelor igienico-sanitare ,aerisirea claselor,dezinfectarea mainilor si suprafetelor.

Cabinetele scolare  functioneaza atat in scoli cat si in gradinite cu autorizatie de functionare eliberata de DSP pentru medicul titular al cabinetului.

Dr. Stancu Vergil